Sand Butterfly

Sand Butterfly

60 x 90 cm, © 2019, € 599,00
Tweedimensionaal | Fotografie | Digitaal bewerkt

Een opname die tot stand kwam met mijn Franse model Ginny in de duinen van Ouddorp - Goeree in augustus 2019.

De opname kostte een voorbereidingstijd van 2,5 uur. Daarna was het licht en de pose perfect en heb ik vijf foto's gemaakt, waarbij de vijfde "perfect" was - fine art paper op dibond
Bedoeling van deze foto was om een soort van vlinder voor te stellen door haar zand op te laten werpen dat ze van de bodem pakt en bij het oprichten los laat. Daarbij was het essentieel dat ze op haar tenen stond, haar linker been strekte en als in een balletpose haar rechterbeen optrok, waarbij haar geslachtsdelen onttrokken werden door het opgeworpen zand. De gezichtsuitdrukking van het model is geconcentreerd, dat vond ze in eerste instantie zelf niet zo mooi, ik vind dat juist de kracht van deze foto bepalen.
De foto straalt ondanks de dynamiek rust en statigheid uit. 
De opname is gemaakt op een late middag in augustus.
De kijker moet geïmponeerd worden door de kracht van het model, die wordt vergroot door haar houding en doordat ze op haar tenen staat, zodat ze nog langer lijkt. De techniek van de foto moet bewondering opwekken, de kijker moet zich afvragen hoe de foto tot stand is gekomen. Dat is de kracht van deze afbeelding, het levert een foto op die de aandacht trekt, de naaktheid van het model is eigenlijk secundair, de kracht van het beeld wordt ontleend door de pose en het gebruik van de grijstinten. De foto kan overal gebruikt worden, liefst in een lichte  omgeving en mag erg groot aan de wand gehangen worden.
Ik heb bewust voor een zwart witte benadering gekozen, omdat dat de kracht van de foto vergroot. De foto is oorspronkelijk in kleur, de kleuren zijn in Photoshop omgezet naar zwartwit.
Als je van natuur, in combinatie met een naakt figuur houdt, is dit een foto voor jou.