Salt marsh muse

Salt marsh muse

60 x 90 cm, © 2018, € 599,00
Tweedimensionaal | Fotografie | Digitaal onbewerkt

BnW opname van model Sara op de schorren van Ouddorp - oktober 2018 - fine art paper op dibond.

Rugzicht van model Sara op de schorren van de Kwade Hoek Goeree Overflakkee.
Door het lage strijklicht worden de vormen van het model prachtig gemodelleerd.
Het model heeft twee tattoo's op haar schouderbladen. Het zijn vleermuizen. Die mocht ik niet verwijderen op straffe van het verbod om de foto te exposeren/publiceren.
De foto straalt rust en statigheid uit. De houding van het model bepaalt de sfeer van de foto.
Bedoeling van de foto was om optimaal gebruik te maken van het late oktoberlicht, dat levert een prachtige sfeerfoto op, waarbij ik opzettelijk het model geplaatst heb asymmetrisch links van het beeld, wat de kracht van de foto vergroot.
De kijker moet geïmponeerd worden door de kracht van het model, die wordt vergroot doordat het model op haar tenen loopt, zodat ze nog langer wordt dan ze al is, tevens maak ik gebruik van de prachtige billen van het model, die als eye catchers dienen. Dat levert een foto op die de aandacht trekt, de naaktheid van het model is eigenlijk secundair, de kracht van het beeld wordt ontleend door het gebruik van de grijstinten. De foto kan overal gebruikt worden, liefst in een gemoedelijke omgeving en mag gerust erg groot aan de wand gehangen worden.
Ik heb bewust voor een zwart witte benadering gekozen, omdat dat de kracht van de foto vergroot. De foto is oorspronkelijk in kleur, de kleuren zijn in Photoshop omgezet naar zwartwit.
Als je van natuur, in combinatie met een naakt figuur houdt, is dit een foto voor jou.