Sandspider

Sandspider

60 x 90 cm, © 2022, niet te koop
Tweedimensionaal | Fotografie | Digitaal bewerkt

Foto van een met zand en modder bedekt naakt in water van een kreek in de Kwade Hoek Goeree Overflakkee.
Door de reflectie in het water lijkt het naakt 8 "poten" te hebben. Duidelijk is te zien dat het model naakt is, maar het naakt is impliciet, er zijn geen borsten of geslachtskenmerken te zien.
De foto straalt vrolijkheid uit, de lol spat er van af. De houding en de expressie van het model benadrukken de sfeer van de foto.
De foto ontstond spontaan, bedoeling was om het naakt te abstraheren door het in te smeren met zand en modder. Bij het poseren ontstond het idee om een luchtige foto te maken. Het zand en de modder vervreemden het beeld.
De bedoeling van de foto is dat de vrolijkheid overslaat op de kijker. Hij moet in ieder geval een glimlach op het gezicht van de kijker toveren. De foto kan overal gebruikt worden, liefst in een lichte, heldere omgeving en mag gerust erg groot aan de wand gehangen worden.
Ik heb bewust voor een zwart witte benadering gekozen, omdat dat de kracht van de foto vergroot. De foto is oorspronkelijk in kleur, de kleuren zijn in Photoshop omgezet naar zwartwit.
Als je van natuur, in combinatie met een naakt figuur houdt, is dit een foto voor jou.
Mijn specialisme is overigens het fotograferen van naakt in de natuur, waarbij ik vooral zwartwit gebruik om de uitstraling krachtiger te maken. Ik werk het liefst in herkenbare, Nederlandse natuur, dat de kijker/liefhebber zich kan identificeren met de foto.